Standbeeld laten maken als uniek eerbetoon

Een brons standbeeld van iemand laten maken is een ultiem eerbetoon. Belangrijke daarbij is een goede gelijkenis. Bij de digitale beeldhouwer PhotoSculptura krijgt u een identiek eindresultaat. En u houdt de controle. Dus wilt u dat ene bultje liever wegpoetsen, of de lach iets verfijnen, u kunt ons live aansturen via een Skype verbinding, terwijl we het resultaat ontwerpen! U krijgt dus gegarandeerd een schitterend resultaat.

Welk formaat kiest u? 

Er komt heel wat kijken als u een standbeeld wilt laten maken. Welk formaat wilt u? Moet het op ware grootte, juist een factor 2 tot 5 keer zo klein, of juist 2 keer zo groot? Als u op zoek bent naar een groot formaat standbeeld, houdt dan rekening met de plaatsing in het gebouw. Het is van groot belang dat deze het gewicht kan tillen. Ter illustratie: een brons beeld dat 2x zo groot is als uzelf weegt al gauw duizend kilo!

Neutraal

Glimlach

Open lach

.

Groene patina

Een klassiek groene patina op een standbeeld steekt mooi af tegen een blauwe lucht. De traditionele standbeelden in London en Berlijn hebben vaak deze prachtige patina.

Bruine patina

De grootste leiders in de wereld kozen voor een standbeeld in klassiek bronzen kleur. Twee prachtige voorbeelden zijn de de standbeelden van Frits Philips en Anton Philips in Eindhoven.

Zwarte patina

De mystieke donkere patina geeft een stukje exclusiviteit aan een standbeeld. Let wel op dat u het standbeeld in een goed verlichte (buiten)omgeving plaatst. Donkere kleuren verhullen details.

Kleding

Denk bij het poseren in welke kledingstijl u de persoon graag vereeuwigt wil laten worden. Van details als eens trikje of stropdas tot een grote lange jas, het is allemaal mogelijk.

Accessoires

Draagt de persoon een bril, of heeft deze een bijzondere erkenning die u graag betrekt in het ontwerp? Als het niet gedragen kan worden scannen we het apart in.

De finishing touch

Blank Eikenhout

Deze lichte kleur laat het beeld extra naar voren komen. Helemaal als u kiest voor een donker kleur beeld.

Belgisch blauwsteen

Belgisch blauwsteen (arduin) staat bekend om zijn massieve eigenschappen maar zachte uitstraling

Zwart graniet

Deze hoogglanzende sokkel contrasteert heel mooi met het beeld.

Gegraveerd

Een gegraveerd plaatje kan bij alle sokkels.

Gegoten

Veel gekozen: De gegoten inscriptieplaat krijgt dezelfde patina als het beeld.

Een standbeeld als verrassing?

Een standbeeld als verrassing geven is zeker mogelijk, mits het niet te groot is. Daarnaast moeten we samen een uitgekiende smoes bedenken, omdat de persoon altijd moet poseren voor een goed eindresultaat. Wilt u zeker weten dat het een verrassing blijft? Kijk dan eens naar de opties van een plaquette of een brons borstbeeld.

Een bijzonder standbeeld in uw gedachten?

Een standbeeld laten maken is altijd een persoonlijk proces. Uw wensen staan centraal. Bovenstaande opsomming is slechts een greep uit de vele mogelijkheden om een prachtig persoon te vereeuwigen. Heeft u zelf al een bepaald beeld bij uw standbeeld? Schroom het niet om het aan ons voor te leggen en vraag om een persoonlijke offerte.