Hoe wordt een bronzen beeld gemaakt?

Het creatieproces

Het maken van een bronzen beeld is een indrukwekkend en uitgebalanceerd proces van 7 stappen. Een beleving waar we u veel bij betrekken, van poseren tot onthulling. Samen creëren we zo een beeld dat het karakter van de persoon identiek weergeeft.

Poseren

De kortste stap van het proces is het poseren, dat past dus makkelijk in uw drukke agenda. Met onze geavanceerde 3D camera staat een persoon er in enkele minuten perfect op. De beelden uit de camera verwerken we via de computer tot een eerste 3D ontwerp van het beeld. Het is nog een ruwe versie, maar geeft u een aardig doorkijkje naar het eindresultaat.

Verrassingseffect

Is het beeld nog een verrassing? Dan nodigen we de persoon uit met een slimme smoes. Ook tijdens het poseren zorgen we dat de persoon niets in de gaten heeft. Zorg natuurlijk wel dat u zelf niets verklapt!

Retoucheren

Na het poseren volgt het retoucheren. Met het oog van een arend verfijnen we elk detail. Het karakter van de persoon staat hier centraal. Samen zetten we de puntjes op de i . Via Skype kijkt u live mee en stuurt u naar wens bij. Zodra u tevreden bent is het ontwerp af.

Wasmodel creëren

Het digitale ontwerp krijgt voor het eerst vaste materie in de vorm van het wasmodel. Nadat deze af is, houden we op locatie of in onze studio een mini-onthulling. Het eerste moment dat u het beeld kunt aanraken. Spannend!

Gietmal maken

Na uw akkoord op het wasmodel maken we achter de schermen de gietmal. In eerste opzicht minder interessant, maar toch enorm belangrijk. Een goede gietmal zorgt namelijk dat er geen luchtbellen en koudloop (vroegtijdig stollen) ontstaan. Een precisiewerkje waarbij geduld en vakmanschap centraal staan.

Bronsgieten

Eén van de hoogtepunten tijdens het maken van het beeld blijft het bronsgieten. Het zit standaard inbegrepen vanaf de Executive borstbeeld en Plaquette pakketten. En geloof ons, dat wilt u echt niet missen. U voelt de hitte, ziet hoe we het beeld gieten en slaan later het beeld voor u uit het gietmal. Wij vinden het zelf elke keer weer bijzonder.

Patineren

Nadat het beeld uit de mal is gekomen wordt deze afgewerkt (gietkanalen wegslijpen enzovoort). Het is dan tijd om het beeld zijn grandeur te geven. Dit heet patineren. Een thermo-chemisch proces waarbij we het brons versneld laten oxideren. U bepaalt welke patina u wilt. We hebben drie soorten. Traditioneel bruin of groen, of het tegenwoordig veel gekozen zwart. Over smaak valt niet te twisten, dus wij adviseren vooral: kies wat het beste bij het karakter past!

Onthulling

De laatste stap is natuurlijk de belangrijkste; de onthulling. Hoewel u de meeste stappen al hebt gevolgd blijft het een fantastisch cadeau om te onthullen. En is het nog een verrassing voor de persoon zelf, dan is dit het moment om iemand zo trots te maken als een pauw.

Maak deze beleving mee en geef het cadeau

We kijken ernaar uit uw verhaal beeldschoon vast te leggen. Overtuigd dat we dat kunnen? Neem contact op om uw wensen te bespreken.