In 7 stappen een bronzen portret laten maken van een foto

U wilt een borstbeeld of plaquette laten maken in brons van een bestaande foto? Dat kan heel goed. Een plaquette is een bronzen plaat waarin het portret uit het vlak naar voren komt. Dit laten maken op basis van een foto kan van een vooraanzicht of een ¾ zijaanzicht.  Het is wel belangrijk dat u de volgende 6 stappen in het achterhoofd houdt, dan beloven wij een schitterend eerbetoon.

Tip 1:  Gebruik een hoge resolutie foto
Hoe hoger de resolutie. Hoe meer details wij kunnen toevoegen aan het beeld. Overigens kan het ook met lagere resolutie afbeeldingen. We vullen de details dan in naar gezamenlijk inzicht. Dit doen we regelmatig bij het vastleggen bij historische objecten en gebouwen.

Voorbeelden van onze bronzen beelden

Tip 2: Verschillende posities
Lever foto’s aan waarbij het portret is gefotografeerd vanuit verschillende posities; foto frontaal, en-profile en en-trois-quarte.

Tip 3: Foto’s van laatste 5 jaar
Zoveel mogelijk foto’s van de hoofdpersoon binnen een tijdsperiode van 5 jaren. Mogen we een object of historisch gebouw omzetten, dan is het belangrijk dat je de foto’s uit de juiste tijd hebt.

Tip 4: kies een masterfoto
Kies een foto waarvan u vindt dat deze de hoofdpersoon treffend en in de juiste pose weergeeft. Het beste resultaat geeft een ¾ zijaanzicht, ook wel en-trois-quarte genoemd.

Tip 5: Kies verrijkingsdetails voor uw plaquette
Het mooie aan de bronzen plaquette is dat u extra details van het karakter kunt toevoegen. Tekst, beeld of zelfs een speciale achtergrond of kader. Alles is mogelijk om het extra persoonlijk te maken.

Tip 6: passende kleur patina
Het beste is te kiezen voor een kleur die contrasteert met de muur. U kunt kiezen uit de kleuren zwart, bruin of groen.

Tip 7: Vraag een vrijblijvende offerte
Omdat iedereen andere eisen en wensen heeft, is het slim om vrijblijvend een offerte aan te vragen. U weet dan precies waar u aan toe bent en bepaalt eenvoudig of het geschikt is voor u. Sowieso staat centraal dat we er alles aan doen om een onvergetelijk eerbetoon voor u te realiseren. Een waarvan het karakter zo identiek mogelijk wordt vastgelegd zodat vele generaties het kunnen bewonderen. Bijvoorbeeld  als eerstesteenlegging van een nieuw pand, viering van een jubileum of om bijzonder afscheid te nemen van een dierbaar persoon via een bronzen gedenkplaat.

Reacties(0)

Reageer