Het accountants bedrijf bestaat 30 jaar. De mede-firmanten grepen dat aan als een mooie kans om een bijzonder geschenk te geven. Ze kochten het beeld als kavel tijdens een benefietgala van stichting HeartBeat.

Bronzen borstbeeld groene patina op witte sokkel
Project Details

Date: oktober 30, 2015

Bijzonder aan dit beeld: De hoofdpersoon heeft boven zijn rechteroog een kleine bult en dus ook bij het beeld. Tijdens de onthulling is dit aangehaald met als uitgangspunt de frenologie. Dit is een theorie waarmee persoonlijkheidstrekken gekoppeld worden aan de schedelvorm. De uitspraak dat iemand een talen- of wiskundeknobbel heeft is afkomstig van deze theorie. De bult in dit geval zou wijzen op kenmerken als: Literary = literair / letterkunding Observing = opmerken / signaleren knowing = kennen / beheersen / machtig zijn Faculties = geestvermogens Wat blijkt, de echtgenoot en firmanten konden hier veel in herkennen. Zou deze theorie dan toch kloppen?
Reactie: Heel mooi, de slechte puntjes zijn erafgehaald en de goede zijn blijven zitten. Een prachtig geschenk ter ere van het 30 jarige bestaan.

 Previous  All works Next