De schoonzoon heeft het handelsbedrijf in grassen en planten formeel overgenomen. De schoonvader wilde graag een stapje terugnemen om te gaan genieten. Schoonzoon en dochter kwamen met het idee om de vader met een plaquette voor deze mooie kans te bedanken.

Project Details

Date: januari 29, 2016

Bijzonder aan deze plaquette: Naast de beeltenis van zijn schoonvader wilde hij ook het verhaal van het handelsbedrijf uitbeelden. Op de achtergrond is een grassoort te zien, het meest succesvolste product “Imperata cylindrica 'Red Baron’” Verder is aan de onderzijde het logo geplaatst. Daarnaast is een passende tekst meegegoten in de plaquette, inclusief een dankwoord aan vader en moeder. De plaquette hangt nu in het bedrijfspand. Schoonvader kijkt naar rechts richting het binnenvallende licht in de ruimte. Door dit strooilicht komt het portret los van de achtergrond.
Reactie: De schoonouders hebben het hele proces bewust meegemaakt, van ontwerp tot onthulling. Het bronsgieten hebben zij allen (vader, moeder, dochter en schoonzoon) met plezier meegemaakt. Vader wist als echte koopman een oude smetkroes in de gieterij te bemachtigen. De plaquette heeft inmiddels een mooie plek gekregen aan de muur in het kantoorpand. De smeltkroes heeft zijn dochter gekregen en fungeert nu als plantenpot en herinnert aan een unieke ervaring.

 Previous  All works Next