Duo borstbeeld voor jubileum

Aanleiding

Vader en moeder hebben in 1965 het familiebedrijf opgericht. Zij zijn begonnen als kleine schrijnwerkerij, maar breidden gaandeweg steeds verder uit. Anno 2015 stelt de onderneming een 100-tal mensen te werk, waarvan een 65-tal in de hoofdvestiging, waar ook de productie gebeurt.

Intussen hebben de zonen de fakkel overgenomen van het familiebedrijf, maar zijn beide ouders nog dagelijks te zien op de werkvloer.

Als blijk van dank hebben de kinderen dit beeld laten maken. Het is met recht een “prachtig (voor)beeld voor velen”. Op deze manier blijven de oprichters nog aanwezig voor de familie, klanten, personeel, toeleveranciers en overige relaties.

Het beeld is onthuld tijdens een groot bedrijfsfeest ter gelegenheid van het 50-jarige jubileum.

Project Details

Date: oktober 30, 2015

Bijzonder: In dit geval is het een dubbel uitgevoerd borstbeeld van de oprichters, vader en moeder. Meneer is jarenlang actief lid van de Rotary club, zelfs in het bestuur. Hij is daar erg fier op en daarom zeer verheugd dat het logo van de club op het revers van het colbert te zien is. Het logo is met instemming van de Rotary in goud nagemaakt. Een bril maakt meneer helemaal af, echt zoals hij is. Bij mevrouw is een ketting met hanger aangebracht. Bij het poseren droeg mevrouw een blouse met een fijn kant. Bij het beeld is dit fijne kantwerk mooi tot zijn recht gekomen. Het beeld is voorzien van een klassieke donkere patina. De sokkel is van arduin, Belgisch blauwsteen, met daarop een gegoten bronzen plaquette.
Reactie: We zijn zeer blij met het resultaat en vonden het prachtig om het brons gieten mee te mogen maken. Indrukwekkend die enorme hitte bij dit proces. Temeer omdat wij vanwege het verkeer niet op tijd aanwezig konden zijn. In overleg met de gieterij is de gietvolgorde aangepast zodat wij toch het gieten persoonlijk mee konden maken. Verder was het spannend om na de lunch terug te gaan naar de gieterij. De beelden waren toen voldoende afgekoeld om de mallen kapot te slaan. Heel, heel erg leuk om een eerste blik te kunnen werpen op het ruwe gietwerk. Wat een mooi ambachtelijk proces, kan ik iedereen aanbevelen.

 Vorige  Alle werken Volgende