Dit bronzen borstbeeld is een geschenk van ondernemers uit Hierden. Zij hebben grote bewondering voor de volksartiest die in 1987 een ernstig ongeluk kreeg op nog geen 200 meter van zijn woning. Het grote doorzettingsvermogen en de successen die Koos wist te behalen na zijn tragische ongeluk maken nog elke dag een grote indruk bij de ondernemers.

Op basis van dit borstbeeld is ook de Koos Alberts Award gemaakt. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan Nederlandse zangtalenten.

bronzen borstbeeld koos albers op witte sokkel met donkere achtergrond
Project Details

Date: januari 29, 2016

Bijzonder aan dit beeld: Een belangrijk detail is het pukkeltje voor zijn rechteroor. Net als de kenmerkende afzakkende mondhoek van Koos aan de linkerzijde. Op verzoek van Joke hebben we de mondhoek lichtjes gecorrigeerd. In de polo hebben we het Koos Alberts logo verwerkt. Ook waren Koos en Joke de eerste die het ontwerpen volgde en bijstuurde via Skype. Een zeer positieve ervaring. We kwamen in minder tijd tot het gewenste resultaat.
Reactie: Koos heeft samen met zijn kleinzoon het beeld onthuld. Joke en Koos waren onder de indruk. “Een eer om bij leve te krijgen.”

 Previous  All works Next