Afscheidscadeau pensioen huisarts in brons

Meneer, huisarts, is 65 jaar geworden en is vanwege deze leeftijd gestopt met zijn dokterspraktijk. Hij zou het nog lang niet willen, maar zijn echtgenoot dacht daar heel anders over. Zij wilde ter gelegenheid hiervan iets blijvends geven. Iets blijvends wat nog vele generaties in de familie zou blijven.

Beide zijn grote kunstliefhebbers en wilden nu eens iets anders dan een schilderij. Na een zoektocht op Internet kwamen zij uit bij PhotoSculptura. Direct daarop hebben zij een afspraak gemaakt. Tijdens het gesprek waren zij overtuigd van de werkwijze en besloten voor een borstbeeld. Een beeld is een mooie aanvulling op de prive-collectie met schilderijen. Direct aansluitend op het gesprek zijn de opnames gemaakt.

Borstbeelden in brons met lichte patina
Project Details

Date: oktober 30, 2015

Bijzonder: Na het uitwerken van de eerste opnames was er niet het gewenste resultaat. De expressie was vlak, zonder dynamiek. Zonder extra kosten zijn bij meneer thuis nogmaals opnames gemaakt. Nu met de open glimlach komt de expressie prachtig tot uiting. Het beeld is voorzien van een roodbruine patina. De heer en mevrouw waren bij het patineren aanwezig en daarbij hun wens kenbaar maken. Uiteindelijk is het beeld geplaatst op een massief eikenhouten sokkel. Op de sokkel is een inscriptieplaatje aangebracht met tekst. Het plaatje heeft dezelfde patina als het beeld. Dit alles bij elkaar geeft een mooi totaalbeeld.
Reactie: Meneer en mevrouw zijn zeer verheugd met het mooie eindresultaat: “Het is een prachtig resultaat en komt schitterend tot zijn recht in onze woning. Het is inmiddels niet meer weg te denken uit ons huis.” Meneer is sinds zijn jeugd een groot treinliefhebber. Voor de onthulling is daarom een passende locatie uitgezocht. Het restaurant “Heeren van Slydregt”, de gerestaureerde restauratie van het station Sliedrecht.

 Previous  All works Next