Als je haar maar goed zit

Wie kent dit bekende spreekwoord niet? Want een goede coupe is belangrijk, zeker als iemand een bronzen portret wil laten maken. Voor vrouwen en voor mannen. Want het is een belangrijk element bij het herkennen van iemand. En het is een van de meest uitdagende elementen bij het maken van bronzen portretten. Dat komt door het grote aantal haren op een hoofd, de fijnheid, de lengte, kleur, stijl en de complexiteit. We nemen u mee in hoe wij zorgen dat uw haar altijd goed zit op uw bronzen standbeeld.

 

Haar volgens Wikipedia:

“Een kapsel (ook frissuur of haardracht genoemd) is de manier waarop het haar van een persoon is gemodelleerd.

Een kapsel kan worden gecreëerd door het knippen van het haar met een schaar, het haar in een bepaalde vorm te brengen met behulp van gel, het dragen van een pruik enzovoorts. Vaak wordt een kapsel door een kapper gecreëerd. Bij het bewerken of onderhouden van een kapsel gebruikt men vaak een haardroger, schaar, borstel of haarverf.”

 

We zeiden het al eerder; het is heel lastig om natuurlijk haar in brons te realiseren. Maar hoe komt dat nou? In de eerste plaats is het bijna onmogelijk om haar goed te digitaliseren. De boosdoener is de reflectie, transparantie en de structuur van het haar (zeker bij krullen). Een probleem wat zich bij vrijwel alle 3D-scantechnieken voordoet, bijvoorbeeld gestructureerd licht en fotogrammetrie.

Daarnaast is het natuurlijke haar niet te realiseren in het gietproces. Het is te fijn en levert bij het gieten van het bronzen beeld problemen met het vollopen. Zelfs als het gietproces verfijnder zou kunnen, breekt dun haar af bij het losbreken uit de mal.

Tot in detail styleren is dus niet mogelijk bij een bronzen beeld. Maar we hebben een bijzondere oplossing. Volume modelling. Hoe dat werkt ziet u in de volgende stappen.

Stap 1:

Een kaal hoofd. Dat ziet er gek uit, maar is de perfecte frisse start voor een bronzen coupe

Stap 2:

De tweede stap is om het in grove vormen aan te brengen.

Stap 3:

We geven het nu de juiste structuur, ook wel flow genoemd. In deze fase wordt de klant via Skype in het proces betrokken.

Stap 4:

Tot slot worden de details aangebracht. De herkenbaarheid is nu optimaal.

Laten we nu onderstaande foto’s met elkaar vergelijken. Heel goed is de betekenis te zien van haar ten aanzien van de herkenbaarheid.

Het realiseren van haar is een uitdaging. Door een gezamenlijke inspanning lukt het altijd om tot het gewenste resultaat te komen. Van plan om een bronzen portret te laten maken en wilt u zeker weten dat uw haar goed zit? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken, of vraag een vrijblijvende offerte.

Reacties(0)

Reageer