bronzen borstbeeld Koos Alberts onthuld

Vrijdag vier december was het zover: het bronzen borstbeeld van Koos Alberts werd onthuld. Daar gingen maanden werken, bijschaven en patineren aan vooraf. We zijn apetrots dat we dit mochten maken. Of Koos net zo tevreden is? Omroep Gelderland interviewde Koos en vroeg hem naar zijn mening.

De omroep kwam erachter dat Koos de eerste levende zanger is die een borstbeeld krijgt. Een unicum dus. Koos vindt dat het beeld precies lijkt en noemt het zelfs een evenbeeld. Ook passeert de Koos Alberts award voor de beste Nederlandstalige volkszangers van 2015. De zes awards zijn gebaseerd op het borstbeeld en ook gemaakt door PhotoSculptura. 17 januari weten we wie deze fantastische publieksprijs winnen. Tot die tijd kunt u nog een stem uitbrengen via Koosalbertsawards.nl

Het bronzen beeld is gemaakt met als doel een evenbeeld. Het oor van Koos is hier een bijzonder detail. Dankzij de geavanceerde digitale technieken wisten we deze als twee druppels water te verwerken in het beeld. De donkere patina zet de statuur van Koos kracht bij. Het borstbeeld is uitgevoerd op levensgroot formaat en staat op een strak witte sokkel opgesteld. De inscriptieplaat hebben we in dezelfde patina uitgevoerd.

Ook SBS Shownieuws besteedde aandacht aan de onthulling. Deze uploaden we na de uitzending natuurlijk ook op deze website.

Ondernemers uit Hierden, waar Koos woonachtig is, hebben het initiatief genomen voor de schenking. Uit grote bewondering voor de volksartiest, die in 1987 een ernstig ongeluk kreeg. Het krachtige doorzettingsvermogen en alle successen die Koos wist te behalen na zijn tragische ongeluk maken bij de ondernemers nog steeds een diepe indruk.

De onthulling vond plaats op sportpark VV Hierden. Hierbij was ook Joke aanwezig, de vrouw van Koos. Het beeld krijgt nog geen vaste plek, maar komt eerst thuis te staan bij Koos. Daarna gaat het nog naar een aantal andere locaties.

Reacties(0)

Reageer