Een bronzen plaquette in twee weken, alleen als alles meezit

Bij een bronzen portret verwacht u uitmuntende kwaliteit. Daar is normaal dan ook 16 weken voor nodig. Tot afgelopen december een bijzondere uitdaging op ons pad kwam. Of PhotoSculptura een bronzen plaquette in twee weken kon realiseren. Het was voor Feyenoord, ter ere van de heer Gerard Kerkum, die veel betekend heeft voor de club. Dat feest wilde we niet bederven. Gelukkig stonden ze open voor een creatieve aanpak.

 

Ontvangen van de aanvraag

Dag 1, 9:00, Feyenoord belt en vraagt of we een bronzen plaquette kunnen realiseren op basis van een foto. Normaal adviseren we opnames te maken met onze speciale camera. Je krijgt dan veel meer detail en kost het minder. Nu paste een foto gewoon perfect bij het idee erachter. Want de heer Kerkum heeft diverse rollen gespeeld binnen Feyenoord. Daarom moest de plaquette gemaakt worden op basis van een foto uit de tijd dat hij voorzitter was.

 

3 dagen wensen afstemmen

Feyenoord wil een plaquette a 50 cm voor de Boardroom. Deze ruimte krijgt dan de naam van Kerkum. Onthulling: op de verjaardag van de heer Kerkum om zo de Gerard Kerkum Boardroom officieel te openen. Al snel wisten we het zeker, we gaan de uitdaging aan.

 

Op dag 4 voor de wedstrijd Feyenoord – Heracles bespreken we de laatste details en besluit Feyenoord voor een strak vierkant ontwerp te gaan. Zonder Feyenoord-logo of voetbalachtergrond en een strak kader zonder opstaande rand. De aftrap, het tekenen van het contract in de business lounge.

 

De ontwerpfase

Na 2 dagen hard werken is het eerste ontwerp ter goedkeuring aan Feyenoord toegestuurd.

Een dag later leverde Feyenoord de definitieve tekst aan. Iets meer dan vooraf gedacht. Een mooie verdeling was niet meer mogelijk. We stelde daarom voor het formaat aan te passen. Feyenoord ging akkoord.

Het geheim van de 2 weken

In 2 weken kan PhotoSculptura geen bronzen beeld opleveren. Zelfs niet voor Feyenoord. Het proces van het maken van een bronzen meesterwerk vergt vele stappen die zorgvuldig doorlopen moet worden. Het geheim zat ‘m daarom in het printen van de plaquette. Er is gekozen voor een partner met een geschikte printtechniek en –materiaal die op zeer korte termijn kon printen. Vervolgens is de plaquette na het printen voorzien van een brons coating. Deze komt qua uitstraling héél dicht bij een plaquette en is ideaal voor een mooie onthulling. De definitieve bronzen plaquette maken we dan achteraf, met de tijd die het nodig heeft.

Onbeschrijfelijke reactie

Brons coating of niet, de reactie van Kerkum loog er niet om. Hij vond de bronzen plaquette een unieke eer om bij leven te krijgen.

Wilt u een plaquette in twee weken?

Reacties(0)

Reageer